이 사이트의 기능을 모두 활용하기 위해서는 자바스크립트를 활성화 시킬 필요가 있습니다.
     브라우저에서 자바스크립트를 활성화하는 방법을 참고 하세요.

〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4
〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4
Posted : 2018-04-25 18:00
●●●● 멋진 세상 속 건축디자인_ 베이징의 전통 가옥 쓰허위안을 현대적으로 해석한 후통 캡슐 호텔(Xiezuo Hutong Capsule Hotel in Beijing), 지룸(ZIROOM Hotel)… 커다란 나무 그늘에 조성된 2개의 중정을 입체적으로 재구성해 숙박과 전통지구를 조망하기 위한 곳으로 꾸며내


〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4


〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4


〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4


〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4


〔안정원의 건축 칼럼〕 커다란 나무 그늘에 2개의 중정을 입체적으로 재구성한 숙박공간 4


The project is located in the core of old town Beijing. Close to Zhang Zi-zhong road, the ancient charm and modern style of the government add radiance and beauty to each other, which is incredibly fun.
The building is connected by two courtyards. Walking into a Chinese red gate, there is a courtyard. The left side is the front desk, and the right side is the indoor audio-visual reading area. The indoor audio-visual reading area is facing the front courtyard of the white polar. The glass brick hide in the front courtyard wall to bring soft lighting for the room. In the twilight, the warm yellow light reflected from the vitreous brick, interlaced with the modern light and shadow matrix.
The eastern corridor of the front yard is a shared corridor for recreation, which help extend the street of hutong and city, forming a ‘half outdoor’ new space. The grey brick and public furnitures become the connection of the past and present. The whole corridor runs through the front and back yard, using the floor-to-ceiling windows to get a beautiful view of the courtyards. The corridor looks like a long hutong, visiting tourists, guests and neighbors can meet and communicate here. And through the public furnitures bring a unique communication.
The courtyard is the most interesting point of Chinese ancient building. Along the corridor to the backyard, the corner of the east side is a small landscape surrounded by green tiles. Through the backyard, we can go through the south side stairs to the second floor. The terrace of the second floor is connected by the roof of a corridor, forming a typical Beijing hutong cultural experience, siting between the roof tiles and the shade of the trees, listening to the cicadas in summer and watching the snow in winter.
The front and backyard guest rooms are both equipped with a bathroom area with smart biker, smart laundry drying equipment. The modern technology gives the traditional architectural functions new possibilities.
>>Architects_ Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Lei Du, 자료_ B.L.U.E. Architecture Studio, Photos by Ruijing Photo, 기사 출처_ 에이앤뉴스 AN NEWS(ANN NEWS CENTER) 제공

안정원(비비안안 Vivian AN) 에이앤뉴스 발행인 겸 대표이사, 한양대학교 실내건축디자인학과 겸임교수 annews@naver.com
제공_ 에이앤뉴스그룹 ANN(에이앤뉴스_ 건축디자인 대표 신문사 ‧ 에이앤프레스_건설지, 건설백서 전문출판사)
댓글등 이미지 배경